19 Mart 2024

22 visiteurs en ce moment

100e anniverssaire de la république de Turquie

Türkçe

    Atatürk’ün Anzaklar ile ilgili sözleri
    “Çanakkale 1915” Dergisi, Nisan 2015, Sayı : 23
    SERMET ATACANLI
    Ankara’da kurulu Başkent Üniversitesi tarafından yayımlanan ve gazeteci Mete Akyol’un Yayın Genel Yönetmenliğini yaptığı aylık "Bütün Dünya" dergisinin Mart 2015 tarihli sayısı kapağında şu başlıkla çıktı : "Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Ortaya Çıkan Acı Gerçek : Anzak Anıtlarındaki Sözler Kime Ait ?" Bu çarpıcı başlığın, özellikle Çanakkale Savaşları’na yakından ilgi duyan (...)


    MUSTAFA KEMAL SAMSUN’a ÇIKMADAN (4)
    1919 tarihli İstiklal Harbi gazetesinden bir kaç başlıklara devam… MUSTAFA KEMAL SAMSUNA’a ÇIKMASI İLE SÖZDE PONTOS SOYKIRIMI NE ALAKA ! Türklerin şanlı diriliş günü olan 19 Mayıs 1919 tarihini Yunanlılar dünyanın her yerinde düşmanca Pontos soykırım günü olarak propaganda yapıyorlar. Aşağıda 2000’li yılların başında Melbourne’da Yunanlı bir oto boyacısının astığı ve Türklerin aleyhine olacak şekilde yorumlayarak hatta Anzak’ları da dahil ederek (...)


    MUSTAFA KEMAL SAMSUN’a ÇIKMADAN (3) 1919 tarihli İstiklal Harbi gazetesinden bir kaç başlıklara devam
    Hintli Müslümanlarda Türkleri savunuyor ! Yüksek Konseyde konuşan Hindistan Müslümanlarının temsilcileri. İstanbul’un Trakya’nın ve Anadolu’nun Türklere kalmasını istedi.
    İzmir’e Yunanı saldırtan esrarengiz adam ! Muğlalı bir Rum olan silah fabrikatörü milyoner Bazil Zaarof’a Yunan kralı dün törenle en yüksek İngiliz nişanını verdi.
    20 Mayıs 1919
    Fatih’te dün büyük miting yapıldı ! (...)


    MUSTAFA KEMAL SAMSUN’A ÇIKMADAN (2) 1919 tarihli İstiklal Harbi gazetesinden bir kaç başlıklara devam… İzmir’de Miting ! Musevi Mezarlığında(Maşatlık) dün toplanan binlerce vatandaş, Yunan işgalinin protesto ettiler. Gençler Silahlı mukavemete gidilmesini istiyorlar.
    Atina’da şenlik !
    Anadolu Halkı kanının son damlasına kadar savaşacak ! Yurdun her köşesinde hükümete ve İngiliz Amirali Kaltorp’a yüzlerce protestoya telgrafı gönderiliyor, mücadele azmi belirtiliyor.
    HAYRET ! Paşalar (...)


    MUSTAFA KEMAL SAMSUN'a ÇIKMADAN

    MUSTAFA KEMAL SAMSUN’a ÇIKMADAN


    20 mai 2022, par Engin

    MUSTAFA KEMAL SAMSUN’a ÇIKMADAN (1)
    Bugün, 19 Mayıs 2022, 103 yıl sonra bugünden düne kısa bir bakış. 19 Mayıs Türkiye’nin doğuşudur.. 19 MAYIS BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
    Ya O SAMSUNA’a ÇIKMASAYDI, YA O OLMASAYDI !
    “…Bizi işgalcilere direnen ilk millet yapan, Bölücü Sevr’i fırlatıp atan, Lozan’la vatanımızı geri alan, Türk ve Müslüman kalmamızı sağlayan, Mandacılara boyun eğmeyen, Düşmana kanımızla set çektiren, Ama asla diz çöktürmeyen, Dünya tarihinin akışını değiştiren, Ya O (...)


    ANZAKLARIN GÖZÜYLE TÜRKLER

    ANZAKLARIN GÖZÜYLE TÜRKLER


    24 avril 2022, par Engin

    ANZAKLARIN GÖZÜYLE TÜRKLER ABDÜL’den (JOHHNY TURK) CONİ TÜRK’e
    İNGİLİZ PROPAGANDASI ve SİVİL İNSİYATİF Julia Gül Arslan ( Avustralya-Gelibolu Dostluk Derneği kurucu eski başkanı 2002)
    Siz hiç Çanakkale Savaşının aslında net olarak, aslında Orta Doğu petrolünü kapma savaşı olduğuna dair bir bilgiye hiç rastladınız mı ? Çok nadirdir. Neden acaba ? Peki, günümüzde bu savaş henüz sona ermiş midir ? Bir Avustralyalı-Türk araştırmacı olarak konu Çanakkale (Anzak’ların deyimiyle Gelibolu) (...)